top of page

Tandverzorging

 

Regelmatig tandheelkundig onderzoek is belangrijk. Paarden moeten regelmatig worden gecontroleerd door een dierenarts met ervaring in de tandheelkunde bij paarden, minstens één keer per jaar. Tijdens deze controles kan de dierenarts de mond van het paard onderzoeken op problemen zoals haken, golven, scheve tanden of andere afwijkingen.

Tandproblemen kunnen de gezondheid en prestaties van een paard beïnvloeden. Als een paard tandproblemen heeft, kan dit leiden tot pijn, ongemak, verminderde eetlust en zelfs gewichtsverlies. Dit kan op zijn beurt leiden tot een verminderde prestatie en gezondheid.

 

Soms is een verdoving nodig. In sommige gevallen kan een verdoving nodig zijn voor tandheelkundige behandeling bij paarden, vooral als er ingrijpende procedures moeten worden uitgevoerd. Verdoving moet altijd worden uitgevoerd door een dierenarts en er moeten speciale voorzorgsmaatregelen worden genomen om het paard veilig te houden tijdens de procedure.

 

Preventie is de beste behandeling. Regelmatig onderhoud en preventieve zorg zijn de beste manieren om ervoor te zorgen dat het gebit van een paard gezond blijft. Dit kan omvatten het voeren van vezelrijk voedsel en het aanbieden van hooi van goede kwaliteit, het vermijden van voedingsmiddelen die tandproblemen kunnen veroorzaken en het regelmatig laten controleren en behandelen van tanden door een dierenarts.

EQUINEVET beschikt over verschillende beeldvormende technieken ook voor het hoofd (gebit).

Bij de tandbehandeling werken wij met een toestel genaamd terafloat (zie hieronder)

Kristen-Tabor-Pon4-min-1024x1024.jpg
Orthopedie

EQUINEVET Onderzoeken en behandelingen binnen Orthopedie

 • Consultaties
  Concultaties zijn steeds op afspraak. Bel ons op 0498 11 28 59 of op 0475 28 18 57 om een afspraak vast te leggen.
 • Spoedgevallen
  Wij zijn steeds bereikbaar en indien een spoedgeval zich voordoet, dan stellen wij steeds alles in het werk om zo snel mogelijk bij u ter plaatse te zijn.
 • Ter plaatse
  Daar wij er terdege van bewust zijn dat het niet altijd evident is om een paard te vervoeren, komen wij steeds bij u aan huis. Al het nodige materiaal bevind zich in onze wagen.
 • Onderzoeken & operaties
  Alle onderzoeken zoals radiografie, echografie,....kunnen ook bij u thuis in de stal plaatsvinden. Dit betekent minder stress voor zowel paard als eigenaar. Ook kleine operaties als castraties en navelhernia's kunnen ter plaatse geopereerd worden.
Equinevet andere diensten.png
bottom of page