top of page

Medische beeldvorming

 

Medische beeldvorming is een belangrijk hulpmiddel bij de diagnose en behandeling van gezondheidsproblemen bij paarden. Binnen de praktijk hebben wij zowel een mobiel radiografietoestel als een mobiel echografietoestel ter beschikking. Beide onderzoeken kunnen dan ook bij u ter plaatse worden uitgevoerd.

Radiografie: Röntgenfoto's worden gebruikt om botstructuren te beoordelen en worden vaak gebruikt bij de diagnose van fracturen, artritis en bot-tumoren.

Echografie: Echografie maakt gebruik van geluidsgolven om beelden te maken van zachte weefsels, zoals pezen, spieren en organen. Het wordt vaak gebruikt bij de diagnose van peesblessures en om de voortplantingsorganen van merries te onderzoeken.

De keuze van de juiste beeldvormingsmethode hangt af van de specifieke gezondheidsproblemen van het paard en de vraag die de dierenarts wil beantwoorden.

Orthopedie

EQUINEVET Onderzoeken en behandelingen binnen Orthopedie

 • Consultaties
  Concultaties zijn steeds op afspraak. Bel ons op 0498 11 28 59 of op 0475 28 18 57 om een afspraak vast te leggen.
 • Spoedgevallen
  Wij zijn steeds bereikbaar en indien een spoedgeval zich voordoet, dan stellen wij steeds alles in het werk om zo snel mogelijk bij u ter plaatse te zijn.
 • Ter plaatse
  Daar wij er terdege van bewust zijn dat het niet altijd evident is om een paard te vervoeren, komen wij steeds bij u aan huis. Al het nodige materiaal bevind zich in onze wagen.
 • Onderzoeken & operaties
  Alle onderzoeken zoals radiografie, echografie,....kunnen ook bij u thuis in de stal plaatsvinden. Dit betekent minder stress voor zowel paard als eigenaar. Ook kleine operaties als castraties en navelhernia's kunnen ter plaatse geopereerd worden.
Equinevet andere diensten.png
bottom of page