top of page

Orthopedie

 

U komt bij de afdeling orthopedie terecht als uw paard een probleem heeft aan de botten, spieren of gewrichten: kortom een probleem aan het bewegingsapparaat. Kreupelheid is een van de meest voorkomende aandoeningen van het paard en het stellen van de juiste diagnose is het hoofddoel van een uitgebreid kreupelheidsonderzoek. Alleen op deze manier kan het probleem van het paard op de juiste wijze worden aangepakt.  

Voor een goede diagnostiek van kreupelheden heeft EQUINEVET de beschikking over verschillende beeldvormende technieken. Het kreupelheidsonderzoek zal niet alleen bestaan uit het onderzoek van de ledematen, maar ook de rug, hals en nek en hoofd (gebit) zullen in het onderzoek meegenomen worden.

Aangezien wij van mening zijn dat alleen een gedegen onderzoek van uw paard tot een goede diagnose kan leiden, kost dit onderzoek vaak wat tijd. Uiteindelijk geeft dit echter in de meeste gevallen een goede gerichte diagnose en dus ook de mogelijkheid tot een nauwkeurige behandeling met een gunstig resultaat.

Orthopedie

EQUINEVET Onderzoeken en behandelingen binnen Orthopedie

 • Consultaties
  Concultaties zijn steeds op afspraak. Bel ons op 0498 11 28 59 of op 0475 28 18 57 om een afspraak vast te leggen.
 • Spoedgevallen
  Wij zijn steeds bereikbaar en indien een spoedgeval zich voordoet, dan stellen wij steeds alles in het werk om zo snel mogelijk bij u ter plaatse te zijn.
 • Ter plaatse
  Daar wij er terdege van bewust zijn dat het niet altijd evident is om een paard te vervoeren, komen wij steeds bij u aan huis. Al het nodige materiaal bevind zich in onze wagen.
 • Onderzoeken & operaties
  Alle onderzoeken zoals radiografie, echografie,....kunnen ook bij u thuis in de stal plaatsvinden. Dit betekent minder stress voor zowel paard als eigenaar. Ook kleine operaties als castraties en navelhernia's kunnen ter plaatse geopereerd worden.
Equinevet andere diensten.png
bottom of page