top of page

Orthopedie

 

U komt bij de afdeling orthopedie terecht als uw paard een probleem heeft aan de botten, spieren of gewrichten: kortom een probleem aan het bewegingsapparaat. Kreupelheid is een van de meest voorkomende aandoeningen van het paard en het stellen van de juiste diagnose is het hoofddoel van een uitgebreid kreupelheidsonderzoek. Alleen op deze manier kan het probleem van het paard op de juiste wijze worden aangepakt.  

Voor een goede diagnostiek van kreupelheden heeft EQUINEVET de beschikking over verschillende beeldvormende technieken. Het kreupelheidsonderzoek zal niet alleen bestaan uit het onderzoek van de ledematen, maar ook de rug, hals en nek en hoofd (gebit) zullen in het onderzoek meegenomen worden.

Aangezien wij van mening zijn dat alleen een gedegen onderzoek van uw paard tot een goede diagnose kan leiden, kost dit onderzoek vaak wat tijd. Uiteindelijk geeft dit echter in de meeste gevallen een goede gerichte diagnose en dus ook de mogelijkheid tot een nauwkeurige behandeling met een gunstig resultaat.

Orthopedie

EQUINEVET Onderzoeken en behandelingen binnen Orthopedie

Equinevet andere diensten.png
bottom of page